L´impacte científic de la universitat catalana és un 33 per cent superior a la mitjana mundial

17.12.2015 | 07:16

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) va revelar ahir que l'impacte científic dels centres universitaris catalans és un 33% superior a la mitjana mundial, segons ha recollit en el seu Informe 2015 sobre els indicadors d'investigació i innovació, amb dades del 2013. L'estudi, presentat a la Universitat de Barcelona (UB), mostra que les universitats catalanes tenen una producció científica «destacada» en el context europeu, «malgrat» que la despesa en R+D està per sota d'altres països de la Unió Europea (una situació similar a la de Bèlgica, Luxemburg o Gran Bretanya).
El president de l'ACUP i rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas, va assegurar que actualment «recollim el fruit d'anys d'inversió i esforç, que ens han portat a una inèrcia (positiva) en termes d'investigació contra els problemes de la falta actual d'R+D».
Segons l'informe, la producció científica, que es calcula amb la mitjana de publicacions per investigadors equivalents a jornada completa, ha passat d'1,18 publicacions el 2012 a 1,33 el 2014, mig punt per damunt de les publicacions als centres públics espanyols aquest últim any (0,79).
La inversió en R+D de Catalunya respecte al PIB és de l'1,47%, mentre que a la UE és de 2,03%.
El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ferran Sancho, va destacar «el descens del finançament autonòmic» de la investigació, passant dels 167 milions invertits el 2010 als 51 del 2013. En el finançament europeu s'ha detectat «un certa tendència a la recuperació, amb un increment del 35% el 2013».
L'informe de l'ACUP ha subratllat l'emprenedoria de les universitats catalanes, amb un monogràfic sobre vuit iniciatives empresarials sorgides de projectes acadèmics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Girona obrirà el concurs arquitectònic de la Casa Pastors abans que acabi l´any

Girona obrirà el concurs arquitectònic de la Casa Pastors abans que acabi l´any

Publicaran també un concurs per triar el director del nou museu d'art contemporani, que acollirà...

Dotze artistes exposen al local de l´Associació de Veïns de l´Eixample

Dotze artistes exposen al local de l´Associació de Veïns de l´Eixample

Es tracta d'una iniciativa del grup de Facebook "Girona ens emociona"

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema