La fama planetària que ha adquirit el batejat com "el safir més gran del món" ha impulsat el seu amo singalès a intentar vendre'l per uns "300 milions de dòlars", un "somni" amb el qual espera ajudar els més pobres de Sri Lanka.

"Aquesta és una oportunitat que es presenta solament una vegada a la vida. Tots m'han dit que mai una gemma havia reportat tanta fama a aquest país. Estic molt agraït i feliç", va dir el propietari de la pedra preciosa, que per "seguretat" prefereix mantenir l'anonimat.

"Em preocupa la meva seguretat, no vull ser conegut com l'amo del safir més gran del món", va reconèixer aquest home de negocis.

El propietari creu que és el "moment ideal per vendre" el safir, a causa tant de la seva fama com del fet que per a un comprador es tracta d'un valor segur dins de la ines?table conjuntura internacional.

A més, va assegurar que podrà fer més per al seu país amb els diners que si es queda amb la preuada gemma.

"Mai he oblidat els pobres (...) per la qual cosa m'agradaria millorar les seves vides. Però el que faci vull fer-ho a llarg termini", va expressar l'amo del safir, que va afegir que també li agradaria col·laborar amb el desenvolupament de la indústria de Sri Lanka.

El propietari va pensar al principi a exhibir la pedra durant un temps perquè els singalesos poguessin gaudir-la, però la possibilitat que la robin l'ha portat a descartar aquesta opció i anima els museus que licitin per la seva compra. També està creant un web on rebre ofertes, que espera que assoleixin els "300 milions de dòlars".