Marc Mundet: «Els periodistes d'esports som considerats com una molèstia»

La taula rodona de la Setmana dels Rahola d'aquest matí a la facultat de Lletres de la UdG ha comentat temes com l'aïllament d'alguns clubs d'elit respecte dels periodistes

23.02.2016 | 19:29
Ivan San Antonio, Xevi Masachs, Laura Brugués i Marc Mundet.

De la zona mixta als followers. La relació entre els periodistes i els esportistes d´elit, és el títol de la taula rodona, que s'ha celebrat avui a la UdG en el marc de la Setmana dels Rahola on s'ha parlat, per part dels periodistes Laura Brugués, Marc Mundet i Ivan San Antonio, de l'aïllament d'alguns clubs que impedeix fer una bona funció comunicativa fins al punt de «considerar els periodistes com una molèstia», explica Mundet.

«Es trenca, per exemple, en aquest cas en el primer equip del Barça, amb la tradició històrica que els periodistes viatgin en el mateix avió que els jugadors», ha comentat San Antonio. «Es produeix una confluència d'interessos entre els clubs, que són societats anònimes i que volen obtenir beneficis a final d'any, els periodistes que actuen no de receptors de la informació sinó de transmissors cap als lectors, els entrendadors que volen que els jugadors no es distreguin i els mateixos jugadors que volen fer la seva feina sense ser molestats», comenta Mundet.

Segons els ponents, aquest blindatge dels clubs respecte als periodistes és l´origen d´especulacions, opinions poc fonamentades i informacions d´escàs rigor que no fan cap bon servei a la comunicació veraç. Les barreres informatives desencadenen que alguns programes i tertúlies esportives juguin amb les informacions i embrutin el periodisme esportiu, ja que «en el món del futbol hi ha bons i mals entrenadors, però en l'àmbit periodístic també trobem bons i mals periodistes», va dir Mundet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema