Científics de Balears, Croàcia i Alemanya han descobert una nova espècie de peix que habita en els fons d'algues vermelles en aigües de l'arxipèlag balear, tal com va indicar ahir l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO). Aquest peix és una espècie íctica, que ha estat batejada com Speleogobius llorisi, en honor a l'ictiòleg Domingo Lloris. Es tracta d'un peix pertanyent al gènere Speleogobius, del qual només s'han descrit dues espècies fins ara, ambdues a la Mediterrània, va precisar l'Institut Espanyol d'Oceanografia.

Els exemplars d'aquestes espècie són de mida petita -tot just arriba als tres centímetres de longitud total en els individus capturats fins ara- i d'un color vermellós, el que fa que l'espècie es mimetitzi bé amb els fons d'algues vermelles.

El descobriment d'aquesta nova espècie és el resultat d'un treball de recerca en què han participat científics del Centre Oceanogràfic de Balears de l'IEO, del Museu d'Història Natural de Rijeka, a Croàcia, i del departament d'Ictiologia de l'Bavarian State Collection of Zoology de Munic, a Alemanya.

Des de l'IEO van explicar ahir que tots els exemplars de la nova espècie utilitzats per a la seva descripció es van obtenir mitjançant mostrejos a la costa sud-oest de Mallorca, durant la campanya oceanogràfica Dragonsal de 2014 i altres mostrejos realitzats durant el passat 2015, que tenien com a objectiu l'estudi dels fons circalitorals tous de la plataforma continental de l'illa, entre 40 i 100 metres de profunditat.