El fresc monumental de Barceló a la Biblioteca Nacional de França

L´artista mallorquí inaugurarà dimarts una exposició en homenatge a Ramon Llull

18.03.2016 | 13:28
El fresc monumental de Barceló a la Biblioteca Nacional de França

El restabliment de relacions entre l´Iinstitut Ramon Llull i el Govern Balear té el seu primer fruit en el gran fresc que Miquel Barceló està realitzant a la Biblioteca Nacional de França en homenatge a Ramon Llull.

Le Grand Verre de Terre. Vidre de meravelles és un fresc monumental de l´artista mallorquí que forma part de l´exposició que s´inaugurarà el proper dimarts 22 de març.

Després de l´acord subscrit el proppassat més de novembre per fer efectiva la reincoporació de les Illes Balears al Consorci de l´Institut Ramon Llull (IRL), aquesta activitat engega una primera fase d´accions conjuntes que es desenvoluparan durant el 2016.

Entre les línies d´acció acordades entre IRL i el govern balear, destaquen projectes com la Fira del Llibre de Varsòvia, que se celebrarà del 19 al 22 de maig i on Barcelona i la literatura catalana seran les convidades especials, amb una delegació d´autors de diverses generacions i un estand conjunt.

També tenen un pes important projectes com el focus d´arts escèniques Avignon à la Catalane, que tindrà lloc durant el mes de juliol en el marc del Festival Avignon le OFF.

Aquestes activitats conjuntes, també inclouen un programa d´activitats culturals a les universitats exteriors, un programa de residències de traductors o la celebració d´una Jornada Lul·liana a l´Institute du Monde Arabe de París, amb la participació de ponents de gran prestigi internacional entorn de la figura de Llull durant el mes d´octubre, en el marc de les commemoracions de l´Any Llull.

Dilluns passat, el director de l´Insitut Ramon Llull, Manuel Forcano, es va reunir a Barcelona amb la consellera d´Educació i Universitat del Govern Balear, Esperança Camps, per tal de reforçar l´entesa entre els dos òrgans i concretar els projectes que es duran a terme de forma conjunta en una primera fase.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema