El fresc monumental de Barceló a la Biblioteca Nacional de França

L´artista mallorquí inaugurarà dimarts una exposició en homenatge a Ramon Llull

18.03.2016 | 13:28
El fresc monumental de Barceló a la Biblioteca Nacional de França

El restabliment de relacions entre l´Iinstitut Ramon Llull i el Govern Balear té el seu primer fruit en el gran fresc que Miquel Barceló està realitzant a la Biblioteca Nacional de França en homenatge a Ramon Llull.

Le Grand Verre de Terre. Vidre de meravelles és un fresc monumental de l´artista mallorquí que forma part de l´exposició que s´inaugurarà el proper dimarts 22 de març.

Després de l´acord subscrit el proppassat més de novembre per fer efectiva la reincoporació de les Illes Balears al Consorci de l´Institut Ramon Llull (IRL), aquesta activitat engega una primera fase d´accions conjuntes que es desenvoluparan durant el 2016.

Entre les línies d´acció acordades entre IRL i el govern balear, destaquen projectes com la Fira del Llibre de Varsòvia, que se celebrarà del 19 al 22 de maig i on Barcelona i la literatura catalana seran les convidades especials, amb una delegació d´autors de diverses generacions i un estand conjunt.

També tenen un pes important projectes com el focus d´arts escèniques Avignon à la Catalane, que tindrà lloc durant el mes de juliol en el marc del Festival Avignon le OFF.

Aquestes activitats conjuntes, també inclouen un programa d´activitats culturals a les universitats exteriors, un programa de residències de traductors o la celebració d´una Jornada Lul·liana a l´Institute du Monde Arabe de París, amb la participació de ponents de gran prestigi internacional entorn de la figura de Llull durant el mes d´octubre, en el marc de les commemoracions de l´Any Llull.

Dilluns passat, el director de l´Insitut Ramon Llull, Manuel Forcano, es va reunir a Barcelona amb la consellera d´Educació i Universitat del Govern Balear, Esperança Camps, per tal de reforçar l´entesa entre els dos òrgans i concretar els projectes que es duran a terme de forma conjunta en una primera fase.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema