Convençuts que "el futur està a internet i en les xarxes socials", una vintena d'escriptors d'Espanya i Llatinoamèrica han creat Zenda, una web literària independent o, com la defineix Arturo Pérez-Reverte, el seu editor i cofundador, "un territori de llibres, amics i aventura". En aquest espai digital, que començarà el seu camí el proper dia 6 d'abril, participen els espanyols Javier Marías, Luis Mateo Díez, José María Merino i Almudena Grandes, els mexicans Élmer Mendoza i Xavier Velasco, l'argentí Jorge Fernández Díaz i la porto-riquenya Mayra Sants-Febres, entre d'altres.

Tal com afirma Pérez-Reverte, es tracta d' "un lloc lliure on trobar-se, un espai fet per escriptors en què hi haurà de tot, des de ressenyes de llibres interessants i avenços editorials fins a articles, blocs, entrevistes, crítiques literàries, notícies i fòrums". També afegeix que "pot esdevenir un excel·lent pont amb Amèrica Llatina. Tots ens beneficiarem amb aquesta iniciativa. Cada escriptor aportarà als seus lectors, el seu capital literari, el seu talent, i, a canvi, rebrà suport quan publiqui un llibre nou o tingui alguna cosa per explicar".

"Transitar per aquest lloc serà compartir territori amb tots nosaltres", assegura l'autor de El Club Dumas, que creu que Zenda tindrà "un fort atractiu per a lectors, periodistes, editors, escriptors, agents literaris, autors novells, llibreters i tots interessats en el món de la literatura a banda i banda de l'Atlàntic".