La dissenyadora d'interiors Maite Prats es va imposar en la XIV Biennal de Disseny d'Interiors de Girona, que va tenir lloc dijous passat a la sala La Carbonera - Cisterna del Museu d'Història de la Ciutat. El seu projecte de disseny d'interiors de l'Hotel Mas Lazuli, ubicat a Pau, es va imposar als altres projectes finalistes, que eren el Bufet Puig, de M. Carmen Martínez; casa a l'Empordà, de Teresa Casas; Hotel Can Xiquet Events Centre, de Rossend Cortés; Notaria J. M. Mateu, de Chantal Bachs; i Viatrenta Travel Bags, de Joan Bosch.

El jurat d'aquesta edició, format pel dissenyador d'interiors i vicepresident de la Demarcació de Lleida del CODIC, Albert Salvia; la dissenyadora gràfica i màster en Disseny d'Interiors Cristina Masferrer; la dissenyadora d'interiors, sòcia de l'Estudi Trestrastos i vocal de la junta d'ArquinFAD, Judith Bustos, i el director de comunicació d'Iglésies Associats, Toni Iglésies, va destacar "el gran equlibri atemporal, orgànic, elegant però també atrevit" del projecte de Maite Prats. El jurat va voler reconèixer també amb una menció el projecte Casa a l'Empordà, de Teresa Casas, "per la seva distribució íntima però a la vegada ociosa i pel nivell d'acabats, materials i encontres".

La presidenta de la Demarcació de Girona del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de Catalunya, Teresa Casas, va remarcar durant l'acte que la Biennal "és una oportunitat de veure el disseny d'interiors que es fa a la ciutat i a la demarcació" i va subratllar que la seva feina es destina a "pensar en les persones que han d'ocupar els espais on treballem". L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va reivindicar durant la seva intervenció el paper dels col·legis professionals i va agrair al Col·legi de Dissenyadors d'Interiors la seva implicació amb projectes diversos de la ciutat, com la iniciativa Aixequem Persianes o la cessió del fons i l'obra del dissenyador d'interiors i expresident del Col·legi Manel Baulida.

IX Premi Lluís Cairó

Durant l'acte, es va lliurar també el IX Premi Lluís Cairó, que aquest any va voler homenatjar el dissenyador d'interiors Francesc Bustos Montagut, president de la Demarcació de Tarragona i degà del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de Catalunya, per la seva empenta i la seva destacada tasca al capdavant de l'entitat. "Creiem que més enllà de la feina que li pertoca com a degà del Col·legi, es mereix un reconeixement especial per la seva dedicació i generositat aquests dos últims anys, que han estat molt complexos", va explicar Teresa Casas.

El premi Lluís Cairó és un homenatge al fundador del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors a Girona i es concedeix com a reconeixement a la persona o entitat que per la seva trajectòria professional o pel seu suport a la professió de dissenyadors d'interiors mereix aquesta distinció.