Tres de les veus femenines de casa nostra s'apoderaran dels escenaris del festival Strenes de Girona amb la intenció de fer ressó amb les seves actuacions. Aquestes només representen una petita part del gran protagonisme que les dones han guanyat, ja que enguany representen un 50 per cent de tots els artistes emergents que hi participen.

Gemma Humet és una de les joies més ben guardades del nostre país. Grans guitarristes com Toti Soler o Toni Xuclà no dubten en comptar amb ella per posar veu a les seves composicions i als seus directes. Durant el 2015 va editar el seu primer treball en solitari anomenat Si Canto Enrere. Fa dos anys ja va participar a la secció ´El que vindrà´, enguany tornem a apostar per Gemma Humet com una de les veus de futur del nostre país, que com el bon vi necessita un bon temps de criança.

Sara Pi és una de les veus del soul i r&b amb més projecció del país. La seva sensual veu, amb la música i composicions del seu inseparable Érico Moreira, fan d'aquesta una proposta amb molta credibilitat i projecció. A l'Strenes presentaran per primera vegada a comarques gironines el seu darrer àlbum Break The Chains, un disc enregistrat entre Brasil i Barcelona. Per aquesta ocasió comptaran amb la col.laboració de Raynald Colom, un dels grans noms del jazz de casa nostra, fent d'aquest un concert únic i especial.

Enmig de l?extensa gira de presentació del seu primer llarga durada, Núria Graham edita un nou treball discogràfic anomenat In The Cave, un EP que serveix per donar a conèixer un grapat de cançons que en el seu moment van quedar en el tinter del seu darrer disc. El festival Strenes serà qui farà veure la llum en directe del nou EP per primera vegada a les comarques gironines.