Els clics de Playmobil celebren 40 anys de la seva arribada a Espanya

18.04.2016 | 07:20
Fins el moment s´han creat 2.800 milions de personatges.

Abans que els videojocs abduissin l'oci infantil, els clics de Playmobil, uns ninotets de tan sols 7,5 centímetres, van conquerir les cases de milions de nens, que van crear amb ells un microcosmos infinit d'històries, i ara es compleix el 40 aniversari del seu triomfal desembarcament a Espanya.
El món clic (clac, quan parlem de les figures femenines) és un fenomen planetari, encara que a la resta del món es coneixien com "klickys" sense distinció de sexes.
Els "clics", so que se sent en ajustar a les mans del ninot algun dels seus múltiples accessoris, van néixer a Alemanya el 1974 obra del dissenyador Hans Beck, que va rebre l'encàrrec del director de la firma Geobra de crear un món de joc per als nens, que, de pas, aprofités la pròspera indústria del plàstic de l'època. La joguina es va presentar en una fira de Nuremberg en tres versions -les figures d'un indi, un cavaller medieval i un obrer de la construcció, amb els seus respectius complements- i va atreure l'atenció d'un majorista holandès que va realitzar una comanda d'un milió de marcs de l'època.
En aquests 40 anys, explica Dorothée Charles en la seva obra "Playmobil. 40 anys de raons per estimar-los", s'han creat més de 4.600 models de Playmobil, 30.000 accessoris, 1.000 rostres o 400 tallats de cabell: en total 2.800 milions de personatges, que a més han tingut en compte els colors i les característiques cromàtiques preferides a cada mercat nacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema