Un llibre recupera "La Cerdanya desapareguda"

18.04.2016 | 07:20
Un llibre recupera "La Cerdanya desapareguda"

L'Editorial Efadós acaba de publicar un recull de prop de dues-centes fotografies antigues que permeten prendre consciència dels grans canvis socials i urbanístics que s'han produït als pobles de la comarca de la Cerdanya durant les darreres dècades.
El llibre La Cerdanya desapareguda, de la historiadora de l'art Sandra Adam, es va presentar divendres en un acte al Consell Comarcal de la Cerdanya, institució col·laboradora d'aquesta edició.
El llibre mostra imatges en blanc i negre poc difoses de poblacions com Puigcerdà, Belver de Cerdanya, Alp i Llívia, en una cronologia que va des de finals del segle XIX fins la primera meitat del segle XX.
La Cerdanya desapareguda mostra el passat històric, urbanístic, econòmic i social de la vall, un temps en blanc i negre que forma part de la memòria històrica, malgrat que nombrosos indrets i costums avui han desaparegut.
L'obra forma part de la col·lecció Catalunya Desapareguda. La imatge d'una parella de bous llaurant el camp o una cobla tocant en equilibri sobre un improvisat escenari penjat aprofitant els troncs dels arbres de suport.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema