Un reportatge fotogràfic inèdit que mostra una Girona nocturna i misteriosa ha desembocat en un llibre i una exposició que va quedar inaugurada ahir a la Biblioteca Carles Rahola de la ciutat.

Vicenç Rovira i Riera és l'autor de les fotos que han donat lloc a Gironit, un llibre fotogràfic fruit de més de dos anys de treball que reprodueix 77 instantànies preses a l'hora de les bruixes, les ombres i la imaginació.

«Cada fotografia és el producte d'un minuciós estudi per desenvolupar la tècnica adequada per aconseguir l'objectiu proposat. I aquest estudi no només és el de tenir en compte les característiques tècniques pròpies de fer cada fotografia, sinó, també, el del seu enquadrament i, sobretot, la localització de cada indret, cada racó o fragment de Girona que ha estat susceptible de ser fotografiat», explica un comunicat del periodista i editor Carles B. Gorbs.

Vicenç Rovira, resident al Baix Empordà, és soci fundador de l'associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí, de la qual actualment és president.

Així mateix, és responsable de la programació de la sala d'exposicions del claustre de l'Hospital de Torroella de Montgrí. Bona part de la seva obra l'ha dedicada a la fotografia del paisatge i treballa bàsicament en blanc i negre.