Els estudiants de la UdG han volgut sumar-se a l'onada solidària de suport als refugiats sirians i han posat en marxa una campanya per recollir fons per a l'ONG Acció Solidària i Logística, desplegada a l'illa grega de Lesbos i al camp d'Idomeni, a la frontera amb Macedònia. Ja han començat a rebre donatius a través del portal de micromecenatge migranodearena.org i destinaran a la causa el 50% del cost dels gots de la festa major universitària, que se celebra aquest dijous. També han col·locat guardioles solidàries a les facultats i han organitzat xerrades informatives sobre la catàstrofe humanitària. Com a cloenda a la campanya, faran una festa solidària el 12 de maig al campus, amb diverses actuacions musicals.

El Consell d'Estudiants i l'Associació d´Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), en col·laboració amb l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament, han iniciat aquesta setmana una recollida destinats íntegrament a l'entitat Acció Solidària i Logística-Equip de Rescat en Emergències de Catalunya (ASL-EREC), que actualment desenvolupa tasques de rescat de persones refugiades a les costes de Lesbos i que dóna cobertura humanitària al camp de refugiats d'Idomeni.

Han posat en marxa una campanya de micromecenatge al web migranodearena.org, sota el títol 'SOS Refugiats-UDG'. Tenen 24 dies per aconseguir els 10.000 euros que s'han marcat com a objectiu. De moment, n'han recaptat 520 amb només tres donatius. Per complementar l'ajuda, també destinaran 50 cèntims per cada vas de plàstic que es compri durant la festa major de la UdG.

El portaveu del Consell d'Estudiants, Aitor Palomares, ha explicat que, a banda de recollir fons, la campanya pretén sensibilitzar la comunitat universitària sobre l'actual crisi de refugiats que pateix Europa arran del conflicte sirià. Per això, han dissenyat un programa d'activitats fins al 12 de maig. En principi, clouran la recollida de fons el diumenge 15, però no descarten ampliar-ne el termini o repetir la campanya o emprendre altres accions similars futures.