El Museu del Cinema, la Casa Masó, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu d'Història dels Jueus, el CaixaForum, el Museu d'Història de Girona i el Museu d'Art de Girona celebraran el proper dissabte, 21 de maig, la Nit dels Museus. Una jornada en què tots ells obriran les portes més enllà de les hores habituals. De 18 a 24 hores, els diferents museus de la ciutat oferiran entrada gratuïta a les seves exposicions combinades amb altres activitats.

Al Museu del Cinema es realitzarà un espectacle homenatge als 10 anys de trajectòria de la companyia d'ombres xineses de Valeria Guglietti, on els espectadors podran descobrir les diferents arts que amaguen les ombres xineses: el cinema mut, la màgia, els titelles, el còmic, les arts visuals, la música, el teatre i la figura animada.

La vinculació de l'Escola Municipal de Música -que té la seva seu a la Casa Ensesa de Girona, projectada per Rafael Masó- amb Rafael Masó es farà palesa en un concert del Quartet de flautes travesseres de l'Escola que interpretaran obres de Telemann, Corelli, Haendel, Schubert i J. Haynd.

La música també serà present al CaixaForum de la mà de Gaddafi Núñez, un músic peruà autodidacte que acompanyarà el públic per l'exposició L'art mochica de l'antic Perú. Or, mites i rituals. Al Museu d'Història dels Jueus i de Girona, amb Imaginari Mediterrani i Emma Youth, respectivament. I al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona amb el duet Beats Wear Suit.

L'última activitat programada és al Museu d'Art, amb una fi de festa que combinarà rtimes variats amb tapes a preus populars elaborades per Ham Session.