Un cartell d'Endavant (Organització socialista d'alliberament nacional) en el qual mostra a la "Geperudeta" i la "Moreneta" fent-se un petó a la boca ha aixecat una forta polèmica, sobretot a les xarxes socials. Endavant utilitza la imatge per convocar a la concentració del dia de l'Orgull LGTB (lesbianes, gais, transgènere i bisexuals) i "contra la sagrada opressió" el proper dissabte 18 de juny. Els responsables del cartell defensa que "contra els atacs que rep cada dia el col·lectiu LGTB, continuarem la nostra lluita contra el patriarcat, l'homofòbia, lesbofòbia i transfòbia. Us animem a la participació activa als moviments populars i polítics, així com a la creació i promoció d'espais d'oci autogestionats i alternatius al sistema capitalista. Un sistema que només especula i fa negoci amb els nostres cossos i orientacions sexuals".

No obstant això, són els qui en les últimes hores han expressat el seu malestar per aquest imatge, que en opinió d'alguns, és una falta de respecte als creients. Davant les crítiques abocades per alguns internautes, l'Associació Gai València LGTB va publicar diumenge un comunicat a la seva pàgina de Facebook en què assegura que es "desmarca de tota vinculació amb aquest cartell ja que no correspon amb el cartell oficial de la manifestació sota el lema 'persones Bisexuals, Diverses i iguals' ". Des de l'Associació GayValencia LGTB asseguren que l'organització Endavant "no parla en boca de tot el col·lectiu LGTB, ja que no són un associació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals".

Cañizares reacciona

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha convocat per dijous un acte de "desgreuge" a la Verge dels Desemparats, patrona de la ciutat, per la "greu profanació" continguda en el cartell d'Endavant". Cañizares considera que aquesta imatge "fereix profundament els sentiments dels catòlics valencians i de tots els homes i dones de bona voluntat", segons un comunicat emès diumenge al migdia per l'Arquebisbat i que el purpurat va llegir en la missa de les 12 que va presidir a la Catedral.

L'acte de "desgreuge" convocat pel cardenal consistirà en el rés del Rosari, seguit d'una missa a la Catedral de València en honor a la Mare de Déu. En el comunicat llegit per Cañizares a la missa de les 12 d'avui, l'arquebisbe i el seu bisbe auxiliar, Esteban Escudero, mostren el seu "rebuig enèrgic i ple" a la profanació "injusta i gratuïta" que es fa en aquest cartell, difós a través de les xarxes socials, i criden a la Confraria de la Mare de Déu, a la Universitat Catòlica de València i a la Universitat CEU-Cardenal Herrera, així com als col·legis diocesans i catòlics, parròquies "i, en general, a tots els ciutadans desitjosos d'una convivència en pau, en el respecte a les conviccions de tots ", a unir-se a l'acte.