Un manat de raïm d'una exclusiva varietat que només es conrea a Japó va ser adquirit ahir en una subhasta al país asiàtic per 1,1 milions de iens (9.840 euros), la xifra més alta desemborsada fins a la data. El raïm pertanyent a la varietat Ruby roman, que únicament es conrea a la prefectura d'Ishikawa (oest), es va vendre en la primera subhasta de la temporada 2016 en el mercat de proveïments de Kanazawa, capital de la prefectura, tal com va recollir ahir l'agència local Kyodo.

El raïm, un dels 46 subhastats aquest any, va ser adquirit per un supermercat de la prefectura de Hyogo, a l'oest de l'arxipèlag, que el maig passat també va desemborsar la xifra rècord de 3 milions de iens (26.800 euros) en la compra de dos melons de Yubari, al nord del país asiàtic. La cotitzada peça de fruita serà exposada al supermercat i repartida entre els seus clients gratuïtament, segons va revelar l'agent de l'establiment encarregat de realitzar la compra, Takamaru Konishi, de 37 anys, en declaracions a Kyodo.

La Ruby roman, considerada la varietat de raïm de taula més cara del món, es ven al mercat des de 2008, any en què el primer raïm de la temporada va arribar a un preu de 100.000 iens (890 euros).

Caracteritzada pel seu intens color vermellós i gran grandària -el raïm no es comercialitza a menys que cada raïm pesi 20 grams o més-, els agricultors d'Ishikawa esperen vendre d'aquí al setembre, quan conclou la temporada, uns 20.000 manats d'aquest exclusiu raïm.