Carles Duarte i Kim Castells presenten Mars, un nou llibre que conforma una simbiosi entre l'art de la fotografia i el de la poesia. Les dues disciplines s'uneixen entorn de la temàtica del mar, en concret, de la Costa Brava. Així, els dos autors transmeten a l'espectador les sensacions que perceben entorn la costa gironina a través de la més atenta i fascinada observació.

Totes les fotografies escollides per aquest poemari han estat preses entre les costes de Tossa de Mar i Cadaqués. En les imatges es reconeixen les roques escarpades i l'acció de l'aigua envestint contra la pedra que caracteritzen la costa gironina.

Destaca també el paper de la costa en l'obra. Mars no és un llibre de "mar endins" sinó que posa el focus allà on la terra i el mar es troben. "Volem destacar la dimensió simbòlica del mar. Sentim que la nostra ànima està lligada a ell. Estimem molt aquest paisatge", explica Duarte, col·laborador de Diari de Girona.

El poemari, publicat per l'editorial Arola, va ser presentat al Palau Robert de Barcelona.

Castells va començar la seva trajectòria el 1978 i s'ha convertit en un dels fotògrafs que més llibres ha publicat. Ha col·laborat amb escriptors com Màrius Carol, Miquel de Palol, Salvat-Papasseit, i el palafrugellenc Josep Pla.

Poesia del Mediterrani

La poesia de Carles Duarte té com a tema central el paisatge i la cultura del Mediterrani. Duarte ha col·laborat amb pintors, escultors o cantants. En aquesta ocasió, ha compost un seguit de poemes a partir de les imatges de Castells. Tots els poemes són inèdits i estan especialment creats per a la corresponent imatge.

El mateix Duarte assenyala en la introducció que "en aquestes pàgines Kim Castells ha deixat el testimoni d'una infinita devoció per la bellesa, ens hi descobreix secretes dimensions del mar",

Tots dos autors tenen una vinculació especial amb la Costa Brava i coneixen el territori. Duarte se sent molt vinculat a l'Escala i cala Montgó, on estiueja des de petit i fa 30 anys que hi té una casa. El fotògraf Kim Castells viu a Púbol.