El Solar Impulse II, l'avió que funciona exclusivament amb energia solar, va posposar dissabte el seu enlairament del Caire cap a Abu Dabi, que tenia previst iniciar a mitjanit, en la que serà la seva última etapa de la volta al món, a causa d'un malestar estomacal del pilot, Bertrand Piccard.

"Estic malalt. Malestar estomacal. Prefereixo posposar l'enlairament. No puc volar durant 48 hores en aquest estat. Ho sento", va assenyalar Piccard en el seu compte de Twitter.

Així mateix, Piccard va detallar en el vídeo que emet en directe la pàgina web del projecte que l'enlairament va ser cancel·lat a última hora perquè aquella tarda es trobava bé, "però després tot va tornar".

"Quan estàs volant, no pots parar, obrir la porta, anar a un arbre i tornar, si estàs malalt", va indicar el pilot en declaracions al costat del seu company André Borschberg.

A més, Bertrand Piccard va afegir que "és millor ser a terra desitjant volar que ser a l'aire desitjant ser a terra".

L'equip que des de Mònaco coordina l'expedició va confirmar que a causa d'aquesta cancel·lació, a les altes temperatures, al vent i a l'altitud del vol, l'enlairament no es produirà almenys fins aquesta nit o la de dimarts, ja que suposa un gran desafiament per al pilot.

Parada a Sevilla

Una vegada arribi a Abu Dabi, el Solar Impulse II haurà completat una travessia de més de 40.000 quilòmetres, 17 vols i més de 500 hores sobrevolant el mar d'Aràbia, Índia, Birmània, Xina, els oceans Pacífic i Atlàntic, Estats Units, el sud d'Europa i el nord d'Àfrica des de març de 2015. El bòlid també va fer parada a Sevilla, concretament abans d'enlairar-se direcció al Caire on ara es troba a l'espera de noves indicacions.

Aquest monoplaça, equipat amb més de 17.000 cèl·lules fotovoltàiques, està fabricat amb fibra de carboni i se sustenta amb una envergadura superior a la del Boeing 747, però desplaça un pes similar al d'un automòbil familiar buit.

A més, manté una velocitat de travessia d'entre 45 i 90 quilòmetres per hora, mentre que aconsegueix un sostre de vol màxim de 8.500 metres d'altitud.