«Dalí ilustrando genios» reuneix 127 gravats del pintor a la R. Dominicana

Es tracta d'una col·lecció de 100 gravats

04.10.2016 | 10:13
Una visitant a l´exposició.

Els gravats que Dalí va realitzar per il·lustrar La Divina Comèdia, de Dante Alighieri (s.XIV), i La Vida es Sueño, de Pedro Calderón de la Barca (s.XVII), són les primeres obres del pintor surrealista que s'exposen a la República Dominicana.

La Fundació Universitària Iberoamericana (Funiber) és la propietària de les obres que componen les dues mostres, que formen part de l'oferta de les IV Setmanes d'Espanya a la República Dominicana, que es van inaugurar dimarts a la nit i que es desenvoluparan del 28 de setembre al 12 de novembre.

La directora de la Galeria Nacional de Belles Arts, Marianne de Tolentino, va valorar l'arribada a República Dominicana dels 127 gravats que componen les dues exposicions. «Si no fos per aquest regal», l'obra de Dalí «hauria estat inaccessible» per al públic dominicà. El museu acull, fins que finalitzin les Setmanes d'Espanya, la mostra Dalí ilustrando genios. La Divina Comedia.

Es tracta d'una col·lecció de 100 gravats disposats cronològicament «amb un gran coneixement tècnic i sensibilitat», per narrar el recorregut de Dante des del paradís fins a la seva baixada als inferns.

Les peces constitueixen, per a De Tolentino, «un redescobriment de Dante a través de Dalí», i , encara que no és imprescindible conèixer l'obra per entendre la mostra, el públic que acudeixi a l'exposició i no hagi llegit La Divina Comèdia, «voldrà fer-ho». La col·lecció tindrà, segons el seu parer, «una gran influència».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema