El Museu de la Ciència de Londres va presentar ahir la seva nova galeria Wonderlab, la sala interactiva més gran del Regne Unit i que pretén inspirar noves idees als seus visitants amb les quals canviar el món. El físic Stephen Hawking, el naturalista David Attenborough i la primera britànica que va sortir a l'espai, Helen Sharman, juntament amb la reina Isabel II, són algunes de les personalitats que van trobar inspiració en la primera galeria infantil del museu, oberta el 1931.

Amb l'obertura de Wonderlab, en què s'ha invertit més 6 milions de lliures (6,6 milions d'euros), el museu persegueix tornar a encendre l'espurna de la ciència en les noves generacions, segons van explicar ahir els guies del recinte als mitjans de comunicació. Situada al barri de South Kensington, la galeria ofereix diferents jocs i experiments per als més petits de la casa, amb els quals poden aprendre i conèixer millor els misteris de la ciència i de les matemàtiques. Wonderlab pretén augmentar la curiositat i la creativitat del públic infantil i dels joves en les diferents àrees temàtiques, ja que els permet participar en els experiments.

Per descobrir les meravelles del món quotidià la nova sala albergarà exposicions, obres i espectacles en viu. En total hi ha vuit zones temàtiques: el so, la llum, l'espai, l'electricitat, les matemàtiques, la força, la matèria i la zona d'espectacles. També s'ha dedicat una sala a l'Univers, on hi ha diferents espectacles interactius i es pot aprendre com funciona la gravetat de l'espai, l'electricitat o la força que té el foc.

Com canvia la nostra temperatura corporal o entendre amb l'invent de Nikola Tesla, el 1891, les diferents càrregues elèctriques que es poden fer amb el moviment són altres elements que desperten l'interès dels visitants. "La sala de matemàtiques serà una de la favorites dels nens perquè poden aprendre el significat dels números i de les formes geomètriques a través del joc, a l'àrea dels puzles o al mur dels colors", va apuntar un dels guies del museu.

Tots els secrets de l'Univers

Els visitants podran desxifrar els orígens del Sistema Solar a través d'un planetari interactiu gegant, veure els efectes de diferents materials en un gran tobogan de fricció i observar explosions de coets.

Wonderlabcompta amb tres demostracions en directe per explicar al públic com són les òrbites dels planetes que envolten la Terra, cosa que permet entendre millor els assumptes rela?tius a l'origen de l'Univers.

"L'objectiu del museu és que més de 200.000 joves de grups escolars visitin aquesta galeria de manera gratuïta cada any", va comentar el guia, envoltat d'una multitud de nens que gaudien de les activitats de la sala i les veus feien difícil escoltar-lo.

El Museu de la Ciència va començar a construir-se el 1913 però no es va poder finalitzar fins al 1928 per la Primera Guerra Mundial i la seva inauguració va ser el 1931, i es va convertir en el primer museu dedicat als nens. Des de llavors, i amb canvis en l'arquitectura, alberga les col·leccions de ciència, tecnologia, indústria i medicina més completes del món, amb més de 300.000 objectes.