Un 25% dels estudiants de màster de la Universitat de Girona són de fora de l'Estat. L'augment de matrícules d'estrangers ha estat una constant en els últims anys i no ha parat de créixer des de que es van instaurar els nous preus de màster en el curs 2013-2014.

La majoria dels alumnes de fora matriculats són d'universitats de l'Amèrica Llatina i de l'arc mediterrani. El director de política de màsters de la UdG, Jordi Viñas, explica que les beques que han destinat a estudiants iberoamericans són un element important per donar a conèixer l'oferta de la UdG i atraure alumnes.

En aquest sentit, Viñas ha destacat que la política de beques centrada en estudiants de l'Amèrica Llatina ha aconseguit "generar un efecte crida".

"La voluntat de seguir internacionalitzant la universitat és ferma, i els màsters són una font per atraure estudiants de fora", assegura Viñas. Després de la davallada que va tenir la universitat en estudiants matriculats arran de la política de preus que es va aplicar el curs 2013-2014, la UdG ha mantingut un creixement sostingut d'alumnes en els màsters.

Viñas diu que l'aplicació d'aquell decret de preus "va ser un cop dur" però des d'aleshores cada any han augmentat un 10% el nombre d'estudiants de màster i que aquest també esperen una pujada en aquest sentit.