Un 22% dels universitaris graduats a Catalunya en els últims tres anys guanyen menys de mil euros, un altre 40,5%, menys de dos mil i un 37,30% més de dos mil, segons la primera edició de l'Informe d'Indicadors de Formació i Docència de les universitats públiques catalanes d'aquest any.

Aquest informe es va presentar ahir en un acte a Barcelona, amb l'assistència de la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix; el secretari d'Universitats de la Generalitat, Arcadi Navarro; la vicerectora de Política Docent de la Politècnica de Catalunya (UPC), Maribel Rosselló, i el secretari de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), Josep Maria Vilalata.

L'estudi, elaborat per l'ACUP (Associació Catalana d'Universitats Públiques), aborda l'oferta formativa, el perfil dels estudiants i del professorat, el procés formatiu, les metodologies i la innovació docent, la universitat permanent i inclou un monogràfic que aquest any s'ha centrat en l'ocupació laboral dels titulats universitaris.

Segons s'indica en aquest monogràfic, tres anys després de graduar-se, el 85% dels titulats a Catalunya treballen, i Ciències de la salut és l'àrea amb una taxa d'ocupació més alta (88%), mentre que Humanitats és la més baixa (76%).

Una altra cosa és el sou que es guanya en aquests llocs de treball, i l'informe precisa que el 22% dels graduats guanya menys de 15.000 euros l'any, un «mileurisme» que s'associa a jornades laborals a temps parcial, s'indica a l'informe.

Per àrees disciplinàries, Enginyeria i Arquitectura és la més ben remunerada, igual que les Ciències Socials, les Ciències Experimentals i les Ciències de la Salut mentre que Humanitats és la que presenta un percentatge de mileuristes més elevat (36,9%).

Entre les conclusions de l'informe es destaca la diversificació de l'oferta formativa de les universitats públiques i la seva evolució cap a la internacionalització.

Així, els màster impartits en terceres llengües ha passat de 212 en el curs 2010-11 a 303 el 2014-15.