El llegendari fotògraf nord-americà Steve McCurry, autor de la icònica fotografia La nena afganesa i que acaba de publicar a Espanya Sobre la lectura, es troba a Barcelona i va assegurar en una entrevista que sempre li ha agradat "explicar històries" a través de les seves imatges. En aquest últim projecte, McCurry explica l'acte de la lectura a través d'imatges de persones de tot el món esbalaeixes en els seus llibres i periòdics.

En aquesta entrevista, McCurry va explicar que "l'interès de la lectura resideix que és una activitat universal, que es pot practicar des de la joventut fins a la vellesa, la practica gent rica i pobra, i pot servir per aprendre, per traslladar-se a altres mons o per activar la imaginació".

L'origen d'aquest projecte, va relatar McCurry, arrenca de quan va conèixer al mític fotògraf André Kertész, quan es va mudar a Nova York amb poc més de trenta anys i vivia al seu mateix edifici. "En el vestíbul penjaven algunes de les seves obres, i alguns dels seus treballs més fascinants eren fotografies de gent llegint, imatges que va ser recopilant durant 50 anys i que va reunir en el llibre L'íntim plaer de llegir, que es va publicar en 1971", va dit McCurry.