Fundació Estany estrenarà aquest dissabte (21h) el nou espectacle del projecte de dansa inclusiva DansCapacitats, Expanding Edges, que es podrà veure a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles dins els actes de commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Els diners que es recaptin es destinaran a la Marató de TV3. Expanding Edges és el tercer espectacle de DansCapacitats i pretén qüestionar els espectadors perquè s'interroguin sobre els límits que marquen les seves vides.

Al muntatge, els ballarins i ballarines busquen delimitar els límits i, a la vegada, desdibuixar els que cada persona s'esforça a crear.

L'espectacle, produït per Fundació Estany amb la col·laboració de Moviment Lantana, és un muntatge surrealista i conceptual, on els límits els posa l'espectador.

El coreògraf i director de Moviment Lantana Marcel Bassachs ha destacat que «els límits que dibuixem marquen les nostres vides» i ha remarcat que «els estereotips i les formes de comportament ens condicionen fins al punt que hi trobem certa estabilitat dins l'anormalitat condicionada».

«Els ballarins i les ballarines, integrats i desintegrats, units i desunits, junts i separats, proposen un espectacle coreogràfic i visual per tal que l'espectador pugui imaginar còmodament un univers de límits expansibles», ha afegit Bassachs.

Expanding Edges segueix la línia educativa, artística i terapèutica que Marcel Bassachs ha desenvolupat en els seus anys com a coreògraf, ballarí i educador social. El procés de creació de l'espectacle ha comptat també amb l'aprenentatge corporal que ha impulsat la dansterapeuta Mercedes Guevara.

A banda dels ballarins de DansCapacitats, Expanding Edges comptarà també amb la participació d'alumnes de segon de Batxillerat de l'Institut Josep Brugulat de Banyoles. Les entrades es poden reservar a Fundació Estany i s'abonaran a través del sistema de taquilla invertida.