Demà dilluns, 12 de desembre de 2016, farà 25 anys que el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de creació de la Universitat de Girona, i per a celebrar els 25 anys de la creació de la universitat s'ha organitzat un seguit d'actes. El primer de tots arribarà a les 12 del migdia, quan les campanes de la ciuat repicaran per commemorar l'efemèride, tal com ja van repicar en aquella jornada històrica del 12 de desembre de 1991, quan el Parlament va aprovar la creació de la nova universitat.

A partir de les 4 de la tarda, la plaça Sant Domènec, on hi ha el rectorat de la UdG, es convertirà en el principal escenari de la celebració. De quatre a cinc de la tarda actuarà la Colla Castellera Xoriguers de la UdG, que intentarà acaronar el cel amb la punta dels dits, i després arribarà el torn de l'equip de rugbi Aligots.

L'inici institucional de de la festa arribarà a les sis de la tarda en un acte que comptarà amb la presència dels exrectors, dels expresidents del Consell Social i dels membres de la Comissió Gestora de la UdG.

Després de presentar una samarreta commemorativa, el Cor de la UdG s'unirà a la celebració interpretant Imagine (de John Lennon) i Le métèque (Georges Moustaki).

Per commemorar una data tan assenyalada, a partir de les 19 h es podrà seguir en directe com Cocktail Time prepara el còctel UdG. Un còctel inspirat en les experiències viscudes per tots i cadascun dels actors de la Universitat i creat per a l'ocasió. El còctel també es podrà degustar.

En el final de festa la música tornarà a ser protagonista. De nou a deu del vespre actuarà el DJ Sonoacció, i després arribarà el torn de l'Orquestra Maribel, en les hores més festives de la commemoració. Durant tot el dia estarà disponible un espai mur testimonial i es promourà l'etiqueta selfie #UdG25anys.