El Conservatori celebra els 75 anys amb el projecte pendent d'un edifici posat al dia

El director de la institució, Lluís Caballeria, recorda que a finals dels anys noranta van traslladar la seu a la Casa de Cultura «provisionalment» · Un programa de concerts reivindica el talent emergent gironí convidant alumnes i exalumnes a actuar

04.02.2017 | 00:25
Lluís Caballeria, en una classe

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona es reivindica com a institució fonamental del món educatiu i ha presentat un programa de concerts i conferències per celebrar el 75è aniversari d'una institució que té des de fa molts anys pendent el projecte d'un edifici posat al dia.

La Diputació va preguntar a l'equip directiu del Conservatori quines són les necessitats del «Conservatori ideal» per a una quantitat d'alumnes i professors igual que l'actual.

La institució, que té uns 500 alumnes (200 del grau oficial, 250 de l'Escola de Música i uns 50 de caràcter no oficial) i una seixantena de professors, va lliurar el projecte a la comissió creada per la Diputació d'estudi de la reforma integral de la Casa de Cultura de Girona, projecte que ha conegut històricament diversos intents frustrats, el darrer l'anomenat «projecte Boira».

Lluís Caballeria, director acadèmic del Conservatori, recorda que, quan la institució va abandonar el degradat edifici de Les Voltes d'en Rosés, a finals de la dècada dels noranta, va anar a parar a la Casa de Cultura en condició de provisionaliat.

Una provisionalitat que té tots els números per convertir-se en definitiva, fet que no és qüestionat per l'equip humà del Conservatori, sempre que els espais que ocupa de la Casa de Cultura siguin finalment objecte d'una reforma que els posi al dia per a les activitats que s'hi fan.

El concert commemoratiu del 75è aniversari se celebrarà el proper 22 de febrer a la sala Xavier Montsalvatge de l'Auditori de Girona. L'acte comptarà amb l'actuació dels Cors i Orquestra del Conservatori, amb la participació dels solistes Victòria Fernández (violí), Josep Bracero (viola), Ana Cassú (piano), sota la direcció de Lluís Caballeria, Alfred Cots, Jorgelina Giordano i Pablo Larraz. S'intepretaran quatre cançons arranjades per a orquestra pel professor Miquel Sunyer, la Simfonia Concertant de Mozart i la Fantasia Coral de Beethoven.

Transmetre el patrimoni musical

El Conservatori de Música de Girona no ofereix formació de música moderna. Lluís Caballeria és sincer: «Encara que hi hagi gent que associa la paraula 'Conservatori' a una cosa antiquada, hem de defensar una institució que fa la tasca importantíssima de transmetre el patrimoni musical del classicisme i el romanticisme».

«Educar els alumnes en la bona música és primordial. Beethoven deia que la música és una revelació més gran que tota la sabiduria i la filosofia».

El director se sent orgullós de poder explicar que el Conservatori està produint músics «brillants» i posa com a exemple el cas d'Anna Farriola, una alumna de trompa actualment a les files de la prestigiosa Orquestra de la Ràdio Sueca.

La commemoració del 75è aniversari vol posar en valor precisqament això convidant els alumnes als concerts programats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

La Schubertíada: 25 anys descobrint les obres del pianista Franz Schubert

El festival va inaugurar ahir a Vilabertran una edició que s'allargarà fins al diumenge 3 de...

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

La pel·lícula rodada a la Garrotxa competirà amb 'Abracadabra' i '1898. Los últimos de Filipinas'...

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

Prop de 5.000 persones han passat pel Fòrum Romà en les tres nits de concerts que s'hi han...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema