La Caixa anuncia la construcció d'un edifici soterrat a Cap Roig

Es treballa en la redacció del pla especial que haurà d'aprovar la Generalitat i l'Ajuntament, amb la intenció d'inaugurar la primavera del 2019

20.03.2017 | 07:15
Josep Ollé, director de Cap Roig

La fundació bancària La Caixa ha anunciat avui la construcció d'un edifici soterrat als Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell que servirà per acollir jornades de reflexió sobre temes d'economia i temes socials.

Es tractaria d'un edifici d'una sola planta íntegrament soterrat, construït exactament a la plaça que hi ha davant el castell de Cap Roig, on durant els dies de festival s'instal·len les carpes de l'àrea de restaurant.

Un equip d'arquitectes de Barcelona treballa en un projecte que com a condició necessària tindrà el nul impacte visual sobre el paisatge perquè tot quedarà amagat sota terra.

Josep Ollé, director dels Jardins de Cap Roig i del Palau Macaya de Barcelona, ha donat la notícia al CaixaForum Girona davant el públic assistent a la presentació de la programació del festival de música de Cap Roig 2017. Al matí també s'hi havia referit Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària La Caixa, durant la presentació del festival a Barcelona.

Segons Giró, s'està treballant per crear un nou espai de debat a Cap Roig que funcioni al llarg de tot l'any. En aquest punt, comparar el projecte al Palau Macaya que "és ara una locomotora intel·lectual, que acull l'Escola Europea d'Humanitats". "Volem que Cap Roig es converteixi en alguna cosa semblant, però fora de Barcelona, amb un auditori i sales en què debatre", va dir a Barcelona.

Per la seva part, Ollé va explicar a Girona que s'està tramitant un "certificat de sostenibilitat" que atorga una entitat depenent de la Unesco que convertirà Cap Roig en el primer festival europeu de sostenibilitat certificada.

Tot seguit va anunciar que els Jardins de Cap Roig es convertiran també en un "centre de reflexió sobre els reptes que té plantejats la societat", per a la qual cosa ja es treballa en els permisos per construir un nou equipament a tocar del castell de Cap Roig.

Preguntat pel Diari de Girona, Ollé va dir que encara és aviat per donar detalls com els metres quadrats o el pressupost del nou edifici, però sí va poder avançar que tindrà un auditori i diverses sales polivalents annexes.

"Serà tot soterrat i molt respectuós amb la visual del paratge", va remarcar Ollé, que treballa amb la previsió de poder inaugurar "la primavera de 2019", si bé tot plegat dependrà dels terminis en la tramitació dels permisos.

Actualment es treballa en la redacció del pla especial que haurà d'aprovar la direcció d'Urbanisme i Territori de la Generalitat, per tal que posteriorment l'ajuntament de Palafrugell pugui atorgar la llicència d'obres, segons va reconèixer Juli Ferández, alcalde de Palafrugell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Josep Pla.
Pla atribueix el sentiment d'inferioritat català a la submissió a la cultura espanyola

Pla atribueix el sentiment d'inferioritat català a la submissió a la cultura espanyola

L'escriptor de Palafrugell arriba a qualificar Espanya d'«embassament de merda d'unes proporcions...

Una veu plena de llibertat

a anys, Concha Buika es va fer coneguda per cantar les penes que evoca la copla, per prestar una...

Dominació castellana: «El català d´avui té por d´ésser ell mateix»

Fragments del segon volum de 'Notes disperses' de Josep Pla

Mor Malcolm Young, fundador d´AC/DC

Mor Malcolm Young, fundador d´AC/DC

El llegendari guitarrista escocès Malcolm Young, cofundador i «força...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema