La banda d'indie rock Wilco, la diva Anastacia, la nord-americana Norah Jones, l'empordanesa Sílvia Pérez Cruz, David Bisbal, el tenor Andrea Bocelli i Ben Harper són alguns dels artistes que participaran aquest estiu al Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper's Live amb la col·laboració de la Fundació La Caixa.

El director del festival, Juli Guiu, amb el conseller de Cultura, Santi Vila, i el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, van presentar la programació a Barcelona. Tres hores després la presentació es va fer a Girona amb les autoritats locals.

El festival es farà entre el 7 de juliol i el 22 d'agost, té 3,2 milions de pressupost i posa 51.000 entrades a la venda (6.000 més que l'any passat), les més cares les d'Andrea Bocelli (260-375 euros).

El cartell comptarà també amb la presència de The Pretenders, Estopa, el porto-riqueny Luis Fonsi, Miguel Bosé, l'italià Umberto Tozzi i els catalans Els Amics de les Arts o Blaumut.

Amb un total de 28 concerts, Cap Roig inclou també una programació infantil, ja que es presentaran els musicals per a tots els públics Alícia al país de les meravelles i La Sireneta.

Guiu va destacar la presència del tenor italià Andrea Bocelli per primera vegada a Catalunya i la segona vegada que actua a l'Estat espanyol, que el 16 d'agost ocuparà l'escenari amb 69 músics.

Wilco obrirà Cap Roig el divendres 7 de juliol per presentar el seu desè àlbum d'estudi, Schmilco, mentre que del tancament se n'encarregarà una icona de la música pop-urbana com Jason Derulo, el dia 22 d'agost.

La mítica banda Pretenders debutarà a Cap Roig el 22 de juliol, amb el seu nou treball, Alone; l'estrella del jazz i el soul actual Norah Jones actuarà el dia 28 de juliol (el mateix dia que Blaumut) i s'estrenarà al festival empordanès amb Day Breaks, el seu sisè disc.

La rumba-rock d'Estopa inundarà els jardins del festival amb Rumba a lo desconocido, Sílvia Pérez Cruz actuarà Vestida de nit, Melendi torna amb Quítate las gafas; Els Amics de les Arts presentaran Un estrany poder i Índia Martínez Te cuento un secreto.

Un dels fenòmens d'aquest any, el porto-riqueny Luis Fonsi, oferirà temes com Despacito; Dani Martín, en la seva segona vegada a Cap Roig, presentarà La montaña rusa i Miguel Bosé serà un altre dels plats forts.

Les entrades es posaran a la venda dilluns al web del festival.

Els representants de les institucions gironines van agrair ahir als organitzadors la difusió que el festival fa de la marca Costa Brava amb exel·lència.

A l'acte al CaixaForum Girona van participar Pere Vila, president de la Diputació; Juli Fernàndez, alcalde de Palafrugell; Carles Salgas, alcalde de Mont-ras; Marta Madrenas, alcadessa de Girona; Josep Blanc, director d'institucions de CaixaBank; Josep Ollé, director de Cap Roig i del Palau Macaya, i Juli Guiu, director del festival.

El festival es promociona, sense eufemismes, com «un esdeveniment únic a Europa».