Alumnes del cicle de grau mitjà de Revestiments Murals de l'Escola d'Art Superior i Disseny d'Olot han iniciat l'elaboració d'un mural que s'inspira en una obra de l'arquitecte gironí Rafael Masó.

El projecte compta amb la col·laboració del mestre artesà Jaume Marcó i de l'empresa Argiles Bisbal, amb el suport de la Diputació de Girona.

La directora del seminari, Xus Ferrusola, ha explicat que aquesta pràctica pedagògica conjuga la tradició amb la innovació i la contemporaneïtat.

«Partim del llegat dissenyat per l'arquitecte Rafael Masó i l'aprenentatge ve avalat per l'obrador de Ceràmiques Marcó, que data del 1473, amb la innovació que aporta l'Escola d'art d'Olot, un repte per als alumnes de crear un mural ceràmic de grans dimensions i caràcter contemporani».

L'escola presenta aquesta pràctica com un «projecte experimental d'emprenedoria artística» que incorpora l'empresa «com a espai de formació», model d'èxit contrastat en països com Alemanya, Àustria o Suïssa. Si el cicle de Revestiments Murals ha dissenyat la composició, el cicle de Motlles i Reproduccions farà el motlle per tal que el cicle Revestiments pugui fer les reproduccions.