L'actor teatral, dramaturg i professor de l'escola El Galliner Janot Carbonell (Ribes de Freser, 1952) rebrà el proper 22 de maig el premi Pep Mora a la contribució a les Arts Escèniques, atorgat per un jurat format per Pere Box, Tena Busquets, Sílvia Cadanet, Xavier Valentí i Meritxell Yanes.

Janot Carbonell és un dels membres històrics del Talleret de Salt. El Jurat ha valorat la «gran quantitat de quilòmetres recorreguts com a professional vinculat al territori; el seu carisma i la seva mirada artística personal sempre compromesa; la capacitat de reinterpretar els textos clàssics en les seves posades en escena, i el fet de ser mestre de molts dels professionals i aficionats del món teatral gironí».

Carbonell s'ha definit en declaracions al Diari de Girona com un apassionat de la tragèdia grega i ha explicat que el ventall de les passions humanes tal com va quedar definit en temps hel·lènics és ben vigent avui.

Carbonell rebrà el guardó en un acte dilluns, dia 22, (20h) al centre cultural La Mercè, on també es lliurarà el Premi de l'AGT (Associació Gironina de Teatre) al millor espectacle d'arts escèniques professinal de les comarques gironines 2016.

Finalistes al Premi de l'AGT

Els finalistes del Premi de l'AGT són: La filla de Chagall de Cos a Cos Teatre; L'home sense veu de Claudia Cedó coproduït per Històries de Boscos, Temporada Alta i Sala Flyhard; Primer Àlbum d'El Solar - Agencia de detectives de Objetos, coproduït per Temporada Alta; Realpolitik a càrrec de la Sala La Planeta, Temporada Alta i Teatre de l'Enjòlit i Súperbleda, una coproducció de la companyia La Bleda i Temporada Alta.

El guanyador rebrà una estatueta obra de l'artista i sòcia de l'AGT Imma de Batlle, que representa una figura amb barret de copa que suporta la primera lletra de la paraula Teatre.