Per reivindicar la música de cobla i posar al dia la tradició musical, neix el festival Amb so de cobla, el primer de Catalunya dedicat a aquest gènere. Pel festival hi passaran artistes com Cris Juanico (ex Ja t'ho diré) que repassarà grans èxits adaptats al so de la cobla i també s'ha encarregat al projecte de Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi que creïn nous temes per estrenar al festival.

Palamós serà el municipi que farà d'amfitrió d'un festival que neix amb vocació d'estendre's al territori i també de mantenir-se en els anys que venen.

El festival neix amb el suport de la Generalitat, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Palamós i té com a objectiu atreure nous públics i acostar-los a la nova sonoritat de la cobla del segle XXI.

La primera edició se celebrarà del 29 de juliol al 6 d'agost. Un dels codirectors, Adrià Bauzó, va explicar que la cobla en els seus orígens era una formació petita i dinàmica, que incorporava instruments d'altres disciplines i fins i tot també dansa.

Després, va evolucionar al format tradicional d'onze músics. Ara, amb el festival volen recuperar aquella essència i reflectir la vitalitat i creativitat musical que hi ha al voltant de la cobla.

Un dels grups que actuarà al festival, i que ahir va oferir un tastet musical durant la presentació, és Biflats, que uneix cobla amb sons de la música balcànica i ritmes llatins.

Palamós ha estat la localitat escollida per la seva àmplia tradició sardanista. El programa inclourà dos actes de l'Agrupació Sardanista Costa Brava, fundada el 1943 a Palamós: l'Aplec de la Sardana (49ena edició) i el 17è Memorial Ricard Viladesau. Enguany, hi actuaran la Principal de la Bisbal i Els Montgrins.

El festival arrencarà amb una producció pròpia que portarà el menorquí Cris Juanico a fusionar rock i cobla amb un repàs als seus èxits més coneguts. La Cobla de Sant Jordi i Roger Mas també passaran pel festival amb la presentació de nous temes per encàrrec del festival.

Altres actuacions aniran a càrrec dels gironins Gazpacho, que fusionaran rumba amb cobla de la mà de la Cobla Bisbal Jove o l'actuació dels Biflats, que fan fanfara catalana. La tenora de Jordi Molina també passarà per Palamós, on presentarà temes del disc Matèria de temps.