Els primers assistents al Simposi Mundial de Música Coral, que se celebra a Barcelona des d'ahir i fins al dia 29 de juliol, han començat a acreditar-se a l'Auditori, segons van informar els organitzadors de l'esdeveniment, que reunirà a unes 2.500 persones dels cinc continents.

La capital catalana serà la seu de l'«olimpíada» mundial de cant coral, amb la presència dels 24 millors cors a nivell internacional, tres dels quals espanyols, en el considerat «el festival més important del món de música coral».

L'onzena edició del Simposi, l'última trobada del qual es va celebrar a Seül el 2014, serà un aparador de la música coral més actual, procedent de 16 països diferents, i de les noves tendències, amb els millors directors d'aquest àmbit, sota l'organització de la International Federation for Choral Music (IFMC) i la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC).

A més dels 24 cors participants, seleccionats d'entre 147 formacions presentades de 47 països, s'han convidat dos cors: I Muvrini, de Còrsega, i Vesna Children's Choir, de Rússia, han informat els organitzadors.