El Festival Acústica de Figueres passa per un dels seus moments més dolços i s'ha convertit, amb 16 edicions, en un dels festivals més esperats pels amants de la música catalana. El certamen va tancar ahir la 16a edició amb dues propostes per a tota la família. El Pot Petit i l'Orquestra Di-Versiones van fer gaudir els més petits a l'escenari de la Rambla per posar fi a quatre dies de música catalana i estatal per a tots els gustos.

L'Acústica s'ha consolidat un any més a la franja dels 100.000 espectadors i esdevé el gran aparador de la música catalana del país. Pels diferents escenaris que han omplert Figueres de música hi han passat artistes tan diversos com la rumba de Txarango, el binomi Manel-Amics de les Arts o el trap de C. Tangana. Precisament aquests artistes, juntament amb Bebe, Zoo, Blaumut, Gertrudis i Dàmaris Gelabert han firmat els concerts més multitudinaris del festival.

Més del 50% dels artistes visitaven el festival per primera vegada, fet que demostra que l'escena catalana es regenera i que, a més, arrossega una gran quantitat de públic jove que, segons indica l'organització, «assegura el futur del certamen tant a nivell artístic com d'assistència». Les propostes més noves i que atrauen un públic més jove són Zoo, C. Tangana, Rosalía i Refree, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ramon Mirabet, Bad Gyal, Pavvla i Morena!

L'Acustiqueta, que omple la franja diürna de les activitats del festival, segueix erigint-se com el festival familiar amb més afluència del país. El concert de Dàmaris Gelabert va omplir a vessar l'escenari principal mentre que Llibert Fortuny va sorprendre amb el seu espectacle didàctic i participatiu, i Gossos van guanyar nous adeptes gràcies a la seva descàrrega de rock. El Pot Petit i l'Orquesta Di-versiones van tancar ahir el festival.

Més que un festival de música

L'Acústica no programa tan sols activitats a dalt de l'escenari sinó que, una vegada més, ha fet que el centre urbà de Figueres es transformi en un gran espai d'oci on els espectadors han omplert a vessar la zona de food truck, el Market, l'Acústica Club, el Cuban Corner o la Fira del disc de col·leccionista.

A més, la comoditat de l'espectador ha estat un dels objectius de l'espectador en aquesta edició i, segons l'organització, s'ha assolit amb èxit gràcies als sis espais, que aconsegueixen esponjar el públic en els moments de màxima afluència. En aquesta edició s'havia inaugurat un nou escenari, a la plaça de la Palmera, que ha permès ampliar el perímetre vial i el trànsit d'espectadors.

Durant aquesta edició, els dispositius de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, a més de l'empresa privada del Festival, van treballar per garantir el bon funcionament i seguretat de l'esdeveniment. Durant el concert inaugural es va fer un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats del 17 d'abril i molts artistes es van sumar als homenatges.