La sobtada baixada de temperatures i les pluges de mitjans de la setmana passada no han deslluït la dissetena edició del Fitag, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, que ha abaixat el teló amb un balanç de més de 10.000 espectadors i de prop de 300 actors i tècnics participants. Tot i que moltes de les representacions s'oferien a l'aire lliure, el públic s'ha mantingut fidel a una edició que presentava més companyies i escenaris que mai.

En conjunt, han participat al festival 27 companyies de 12 estats diferents que han ofert un total de 29 espectacles.

Tots els espectacles han tingut bons registres d'assistència de públic i s'ha arribat a la plena ocupació al nou escenari de CaixaForum, al centre cultural La Mercè, a l'espectacle inaugural i de cloenda, i al Petit Fitag. L'espectacle més vist, amb 750 espectadors, ha estat la coproducció catalanopolonesa Un barret de copa.

Les produccions teatrals de Sant Gregori Neuròtics del Parc Central (companyia Increixendo Teatre), i de Sant Hilari de Sacalm El crèdit (Associació Cultural Grup de Teatre de Sant Hilari), han estat les produccions gironines amb més nombre d'espectadors.

Acord amb l'AITA Cuba

Aquesta edició s'ha arribat a un acord amb Rolando Boet de l'Aita (Associació internacional Teatre amateur) de Cuba i director del Consell Nacional de les Cases de Cultura de Cuba per iniciar una línea d'intercanvis entre el Fitag i l'illa caribenya.