L'ADN demostra que Pilar Abel no és filla de Dalí

La Fundació Dalí titlla l'exhumació d'injustificada i es reserva el dret d'emprendre accions

06.09.2017 | 19:00
Pilar Abel, en una foto d´arxiu.

Les proves d'ADN dutes a terme a partir de restes del cos de Salvador Dalí han demostrat que Pilar Abel no és filla de l'artista, ni hi té cap vincle de parentesc, tal com la pitonissa afirmava amb rotunditat.

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha informat que ha rebut els resultats de les proves d'ADN de Salvador Dalí, que demostren que Pilar Abel "no és filla biològica de Salvador Dalí".

El Jutjat de 1ª Instància núm. 11 de Madrid ha traslladat als lletrats de la Fundació Gala-Salvador Dalí (el despatx Roca Junyent) el dictamen emès per l'Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses en el que, després d'analitzar les mostres biològiques de Pilar Abel Martínez i les obtingudes en l'exhumació de les restes mortals de Salvador Dalí, conclou que els resultats obtinguts "permeten excloure Salvador Dalí com a pare biològic de María Pilar Abel Martínez".

La Fundació afirma que aquesta conclusió "no és cap sorpresa" ja que "no hi ha hagut en cap moment cap indici de veracitat d'una pretesa paternitat".

Així mateix, la Fundació titlla d'"inusual i injustificada" la decisió judicial de practicar l'exhumació. Ha estat "totalment inadequada i desproporcionada, i es posa en evidència la seva total improcedència i la inutilitat dels costos i perjudicis de tota mena, que ha ocasionat, respecte als quals la Fundació reitera la seva reserva expressa d'accions".

La Fundació s'"alegra" que amb aquest dictamen es posi fi a una polèmica "absurda i artificial" i que la figura de Salvador Dalí quedi "definitivament exclosa d'unes pretensions sense fonament".

La Fundació Dalí també s'alegra de "poder-se centrar novament" en la gestió del seu extraordinari llegat artístic i en la divulgació de la obra i figura de Salvador Dalí.

Properament es restituiran les restes mortals de Salvador Dalí, segons informa l'entitat figuerenca.

El passat 20 de juliol, un equip de forenses de l'Institut Nacional de Toxicologia van practicar l'exumació del cadàver de Dalí, que reposa sota la cúpula geodèsica del Teatre Museu de Figueres, i li van extreure restes com ara queixalls i ossos llargs per aconseguir mostres d'ADN que seran determinants per al judici que ha de tenir lloc el 18 de setembre a Madrid arran de la demanda de paternitat presentada per Pilar Abel.

Per altra part, l'exalcalde de Figueres Marià Lorca, que va gestionar l'enterrament de Dalí l'any 1989, va demanar a finals de juliol que, en el cas que Pilar Abel no sigui filla de Dalí "se li reclamin danys i perjudicis".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El gestor cultural Eduard Bech dirigirà el Museu de l´Empordà

El gestor cultural Eduard Bech dirigirà el Museu de l´Empordà

Llicenciat en Història de l'Art, és actualment responsable de comunicació dels Museus d'Olot

Els familiars de Ramon Boixadós fan donació de 600 llibres a la biblioteca de Garriguella

La família de l'enginyer figuerenc Ramon Boixadós –desaparegut el passat mes...

Marko Daniel serà el director de la Fundació Miró

L'historiador de l'art alemany Marko Daniel serà el nou director de la Fundació Joan...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema