DdeG, Sant Feliu de Guíxols.

Els ingressos del 70% de les universitats públiques són superiors a les despeses segons els resultats de les respectives liquidacions pressupostàries anuals. Els recursos conjunts de les 48 universitats públiques van excedir les despeses en 568 milions d'euros en l'exercici de 2005, d'acord amb l'última actualització estadística del Ministeri d'Educació i Ciència, publicada aquest mes. Els ingressos totals van ser de 7.965 milions d'euros i les despeses van arribar als 7.397 milions.

La major part dels ingressos (5.019 milions) va correspondre a les transferències corrents de les administracions educatives; i la de les despeses (4.430 milions) a personal.

Les universitats de Girona i Granada representen els dos casos extrems: a la primera, les despeses són 3,6 vegades els ingressos; en la segona, en canvi, els ingressos quadrupliquen les despeses. Aquest cas es dóna si es contemplen els números del Ministeri, que situa les despeses de la UdG en els 276 milions mentre que els ingressos serien de 75. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va assegurar ahir a Diari de Girona que aquestes xifres són incorrectes i que han tancat tots els anys amb una balança equilibrada.