La Bisbal d´Empordà i Breda són de les trenta ciutats espanyoles amb forts vincles històrics i productius amb la ceràmica que ahir es van constituir en associació per impulsar el desenvolupament econòmic, social i cultural de les seves localitats.

La nova entitat (Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica) està integrada, entre altres, per Argentona, Bailén, Manises, Talavera de la Reina o La Rambla. La majoria de municipis adherits a l'associació són de Catalunya, València i Andalusia.

L'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica pretén promoure el turisme cultural, fomentar el patrimoni ceràmic i millorar la formació de les persones vinculades al món de la ceràmica.

Un dels principals projectes que es vol impulsar és la creació d'una xarxa europea de ciutats de la ceràmica, juntament amb les associacions similars que ja existeixen a França, Itàlia i Romania.

Aquesta xarxa demanarà l'ajuda econòmica de la UE, i té previst actuar com un grup de pressió davant d'altres estaments, especialment l'administració pública estatal i europea.