Els ajuntaments tindran quatre representants més (passaran de 12 a 16) en la nova composició de l'Assemblea General de Caixa Girona amb motiu de l'aplicació del decret que regula la composició i el funcionament de les caixes d'estalvi aprovat el passat 26 d'agost i que desplega la Llei de caixes d'estalvis de Catalunya. Els Consells Comarcals, per la seva banda, veuran reduïda la seva presència de 12 a 8. Així doncs, dels 120 membres de l'Assemblea General els Ajuntaments tindran 16 representants i els Consells Comarcals, 8. Segons la nova llei, els Consells només poden ocupar entre un 25 i un 35% dels llocs reservats a les corporacions locals que, en el cas de Caixa Girona, són 24. La presència dels Consells serà el màxim del que preveu la forquilla: un 35%.

Aquestes modificacions, aprovades en el darrer Consell d'Administració de Caixa Girona celebrat aquesta setmana, han de ser refrendades en la pròxima Assemblea General extraordinària de l'entitat d'estalvi.

Les dotze places actualment reservades als Ajuntaments estan ocupades per Girona (3), Figueres, Olot, Blanes, Salt, Sant Feliu, Palafrugell, Alp, Castellfollit de la Roca i Vilobí. Aquests tres últims ho són per sorteig. La nova Llei catalana preveu la reserva de plaça per aquells municipis que tenen un major nombre d'oficines, mentre que la composició de la resta serà per sorteig. D'aquesta manera, tres dels 16 llocs de l'Assemblea de Caixa Girona estan reservats per a Girona (2) i Barcelona (1). La resta s'escolliran per sorteig.

Com que cada tres anys es renova la meitat de l'Assemblea , encara mantindran la seva presència els ajuntaments de Girona, Blanes, Figueres, Palafrugell i Vilobí. La resta de les places seran completades per sorteig. Pel que fa als Consells Comarcals s'hi mantindran la ?Selva, Pla de l'Estany, Ripollès, Vallès Oriental i Vallès Occidental, mentre que s'hi incorporaran Alt Empordà i l'Alt Urgell.

La pròxima Assemblea General de Caixa Girona, a celebrar el mes de juny, ja comptarà amb aquesta nova composició. Aquesta Assemblea és la que haurà d'aprovar el nou Consell d'Administració de l'entitat gironina que, al seu torn, haurà de designar el nou president. La renovació del Consell d'Administració afectarà la meitat dels seus integrants.

L'Assemblea general de Caixa de Girona està composta per 120 membres: 47 en representació dels impositors; 36 de la Diputació, com a institució fundadora de l'entitat d'estalvi; 13 dels empleats, i 24 de les corporacions locals.