El Departament de Treball de la Generalitat ha autoritzat la suspensió temporal de contractes en Seat entre aquest mes i juliol de 2009 fins a un màxim de 1.969 treballadors, a l'entendre que la mesura està justificada per la caiguda de les vendes.

Segons el Departament de Treball en un comunicat, la suspensió de contractes s'autoritza en quatre trams, el primer dels quals preveu que afecti a 750 treballadors durant 50 dies entre novembre i desembre de 2008.

En aquest mateix període de novembre a desembre, la Generalitat autoritza suspendre els contractes de 1.969 treballadors durant 5 dies, i de 1.783 treballadors durant 19 dies. Finalment, l'autoritat laboral catalana aprova la suspensió dels contractes de 750 treballadors de Seat durant 212 dies entre gener i juliol de 2009.

El comitè d'empresa de Seat va mostrar la seva satisfacció per l'expedient destacant el compromís de Seat de no incloure els treballadors majors de 53 anys i que cada treballador no passarà més de dos mesos a casa.

Des de CCOO, es demana al Govern que miri amb lupa amb els ERO presentats pels fabricants d'automòbils perquè no es produeixin abusos.