Sebastián també ha recordat que l'aposta del seu executiu pel cotxe elèctric no només té motivacions mediambientals, sinó també industrials, i ha apuntat que els grups de treball que ha creat amb Renault i Nissan per construir-lo a Valldolid i Barcelona, respectivament, tenen com a objectiu llançar-lo al mercat 'tan aviat com sigui possible'.

Sebastián ha fet aquestes manifestacions en la sessió de control del Senat al govern espanyol en resposta a una pregunta del senador de CiU Ramón Alturo, que ha reclamat al ministre que aporti les dades de què disposa després de les seves reunions amb la direcció de Nissan i Renault per a la fabricació del cotxe elèctric a l'Estat.

El ministre ha avançat que 'en les pròximes setmanes hi haurà novetats sobre el futur del cotxe elèctric en el nostre país' i ha apuntat que la voluntat del seu executiu és posar en marxa el projecte tan aviat com sigui possible. En la reunió que va mantenir la setmana passada amb la direcció de Nissan els representants de l'automobilística van reclamar a Sebastián que fes 'gestos clars' d'impuls del cotxe elèctric, com per exemple posar en marxa noves bonificacions fiscals.