"Desgraciadament, això és el que ha passat", ha declarat el ministre romanès d'Economia, Adriean Videanu, a la cadena de televisió privada Realitatea TV. "No hi ha subministrament a través de l'estació d'importació de gas de Mediesu Aurit", ha afegit.

El subministrament de gas a través del principal gasoducte d'importació i trànsit cap a la República Txeca i l'oest d'Europa també s'ha interromputcompletament aquesta nit i "els subministraments per a Eslovàquia i la República Txeca són nuls", segons ha declarat avui un portaveu de l'empresa importadora txeca RWE Transgas.

RWE ha precisat que ha començat a utilitzar les seves reserves per contrarestar la interrupció del subministrament i que està acudint a alternatives, com un gasoducte procedent de Noruega.

Per la seva banda, el Govern hongarès ha limitat el consum industrial de gas natural a causa del tall del subministrament a Ucraïna, segons ha anunciat la companyia Foldgazszallito Zrt. El consum dels grans usuaris ja es va veure limitat ahir i les restriccions s'han ampliat aquest matí per als consumidors industrials.

Hongria preveu consumir avui 64 milions de metres cúbics de gas natural a través de les seves reserves, respecte dels 68 milions d'ahir, segons l'empresa. Bulgària ha interromput el subministrament de gas a la indústria.