El president nord-americà, Barack Obama, va anunciar ahir que el consorci automobilístic Chrysler s'ha vist obligat a declarar-se en suspensió de pagaments, després que no s'hagi assolit un acord amb els seus creditors, encara que va assenyalar que la multinacional amb seu a Auburn Hills (Detroit) ha arribat a un acord per a la formació d'una aliança amb la italiana Fiat.

Obama va ressaltar que el període en el qual Chrysler s'aculli al Capítol 11 de la Llei de Fallides del país serà "ràpid i eficient" i servirà perquè l'empresa sigui més competitiva i per assegurar la seva viabilitat en el futur.

Així mateix, Obama va ressaltar que a través de l'acord amb Fiat, la firma italiana es convertirà en un accionista majoritari de Chrysler i compartirà "milers de milions de dòlars" en tecnologia amb la companyia nord-americana. Durant la seva intervenció, el president dels Estats Units va reconèixer el treball realitzat pels treballadors, que han fet "grans sacrificis", així com pels accionistes i pel president de Chrysler, Robert Nardelli.