El Sindicat d'Estalvis de Catalunya (SEC) ha emès un comunicat en el qual, entre altres qüestions, afirma que les converses entre les cúpules de les caixes de Catalunya, Girona i Tarragona per a la seva fusió "estan bloquejades". Cal recordar que aquest cap de setmana, el director de Caixa Terrassa, Enric Mata, va insinuar que Caixa Girona podria unir-se el mes de setembre al projecte de fusió que encapçalen Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu.

Segons el parer del Sindicat d'Estalvis de Catalunya, que és majoritari a Caixa Tarragona i el segon amb més delegats a Caixa Girona, la raó d'aquest bloqueig està en el fet que "diversos agents socials de Tarragona i Girona s'han posicionat públicament mostrant els seus dubtes i desconfiances perquè puguin perdre les seves entitats, absorbides i diluïdes per Caixa Catalunya".

"Ens sorprèn profundament el silenci sepulcral que estan mantenint les diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona", assenyala en la seva nota el SEC en referència al fet que aquestes institucions són majoritàries en els consells de les tres caixes, pel seu caràcter públic.

Com recorda aquest sindicat, "a més de ser entitats fundadores, aquestes tres diputacions són les institucions amb més representació en les assemblees generals de les respectives caixes, per això haurien d'assumir la seva responsabilitat".

Segons l'opinió del SEC, "davant les incerteses sobre el procés de fusió, actualment paralitzat, les entitats fundadores han d'explicar quina és la seva posició sobre el futur de les caixes que van fundar".

Per aquesta formació sindical, "la pitjor de les situacions és la incertesa, i és precisament aquí on ens han situat les actuals cúpules de les tres caixes de fundació pública".

Per això, el SEC demana a les tres diputacions que es posicionin, ja que "si aquesta fusió ha de tirar endavant s'ha de dir ara i treballar-hi, i si aquesta fusió no s'ha de dur a terme s'ha de saber també i treballar en una altra direcció, en solitari o per a altres fusions", i demana acabar amb la incertesa sobre el futur de les tres caixes.

Respecte a la fusió de les entitats d'estalvi de Sabadell, Terrassa i Manlleu, el SEC la valora positivament i assenyala que està pensada per culminar-se "d'aquí a pocs mesos".