El secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, va demanar ahir que l'evolució dels salaris reflecteixi la situació econòmica i no ocorri com el 2007 i 2008 "que van créixer substancialment més que la inflació".

Després d'intervenir a la Comissió de Pressupostos del Congrés, Campa va subratllar que davant un quadre macroeconòmic com l'actual, amb una inflació molt moderada "i un creixement econòmic fins i tot negatiu, és important que els salaris reflecteixin també aquest comportament".

Durant la compareixença, Campa va insistir que seria desitjable que l'evolució salarial contribuís a la millora de la competitivitat.

En aquest sentit, va indicar que si bé el creixement nominal dels salaris s'ha reduït lleugerament, ho ha fet en molt menor mesura que la inflació, "amb la qual cosa els salaris reals dels treballadors van passar d'augmentar el 2,3% el 2008 al 5,1% a la primera meitat de 2009".

Campa va destacar que el sector exterior s'està convertint en la base sobre la qual l'economia espanyola pot sustentar la volta al creixement, a causa que, al seu judici, les exportacions es beneficiaran d'una recuperació sostinguda del creixement dels mercats d'exportació i a un increment de la competitivitat externa.

Sobre aquest punt, va ressenyar que les exportacions de béns i serveis augmentaran en 2010 el 2,1%, mentre que les importacions descendiran el 0,6%, amb el que, va afirmar, haurà una progressiva recomposició del pes que té en el creixement de l'economia la demanda nacional i la demanda externa respecte al període anterior.