Un jutjat de Barcelona ha sentenciat que l'aerolínia irlandesa Ryanair va incórrer "en actes de competència deslleial" a l'estiu de 2008 en amenaçar de cancel·lar els bitllets d'aquells passatgers que els haguessin adquirit per intermediació de l'agència per Internet Atrápalo.

En una sentència a la qual ha tingut accés Efe, i contra la qual és possible recurs davant l'Audiència Provincial, el jutge ha estimat parcialment la denúncia que Atrápalo va interposar davant els tribunals després que Ryanair fes aquesta amenaça.

També el jutge ha declarat acte de competència deslleial que l'aerolínia acusés Atrápalo de "cobrar taxes ocultes", "robar als consumidors", "estafar els clients" i "ser bastards que danyen els clients".

Per això, el jutge ha condemnat Ryanair a "cessar en els esmentats actes i no repetir-los en el futur", a publicar la sentència de la resolució en les edicions nacionals dels rotatius El País, ABC i El Periódico de Catalunya, i a indemnitzar Atrápalo amb 40.000 euros pels danys ocasionats.

No obstant això, l'aerolínia irlandesa ha celebrat en un comunicat la seva "victòria" en el cas, i ha afirmat que el jutge "confirma que Ryanair té dret, d'acord amb la Constitució Espanyola, a distribuir de manera exclusiva" els seus vols.