Banco Santander va reduir en 2010 un 8,5% el seu benefici, fins a 8.181 milions d'euros, en part per l'augment de les provisions per combatre la morositat. La taxa de morositat del grup es va situar a tancament de l'any passat en el 3,55% mentre que el "core capital" -capital bàsic-de l'entitat va arribar al 8,8%, xifra que espera elevar fins al 9% aquest any. Les perspectives són que es registri una evolució positiva del benefici, malgrat Espanya i Portugal. De moment, l'entitat financera no preveu compres els anys vinents, però valorarà el seu paper en la reordenació de les caixes.

El president del Santander, Emilio Botín, va destacar que els resultats obtinguts pel banc el situen de nou "en els primers llocs de la banca mundial". "Banco Santander ha aconseguit completar un any excel·lent" va assenyalar el president de l'entitat que ha aconseguit superar els 8.000 milions de benefici per quart any consecutiu.

Mercats emergents

Aquesta regularitat s'ha produït en el pitjor context econòmic en diverses dècades i es deu en gran mesura a la diversificació geogràfica i de negocis, segons explica l'entitat. El 43% del resultat procedeix de mercats emergents (Llatinoamèrica), un 38% de mercats madurs en reestructuració (Regne Unit, EUA i Alemanya) i el restant 19%, d'altres mercats madurs (Espanya i Portugal).