L'Oficina d'Harmonització del Mercat Interior de la Unió Europea (OAMI) ha desestimat l'oposició presentada pel gegant informàtic Intel contra el registre del nom d'una empresa catalana, Wattpic ?Energia Intel·ligent. Considera que la marca no conté el terme "Intel" com a terme principal perquè "es troba al final del signe i en lletra inferior al terme Wattpic". Així mateix, afirma que els consumidors europeus percebran la paraula "Intel" com a element integrant d'"intel·ligent", perquè "els seus equivalents en els idiomes de la UE són molt similars". El portaveu de l'empresa Marc Sureda va dir ahir que tot i que Intel pot recórrer, aquest és un "primer pas" per poder registrar la marca.

Qüestió d'ortografia

"Tot i que poden presentar recurs, ho hem rebut amb satisfacció", va explicar Sureda, que va assegurar que la utilització del terme "intel·ligent" escrit amb "l·l" respon a una qüestió ortogràfica del català i que, en cap cas, l'empresa pretenia aprofitar-se del renom d'Intel.

Wattpic Energia Intel·ligent va iniciar el seu procés d'internacionalització a mitjans de l'any passat, focalitzant principalment els seus esforços en els mercats dels Estats units, Austràlia i els països de l'arc mediterrani i del nord d'Àfrica. Emmarcada dins d'aquest procés, la companyia va iniciar els tràmits de protecció del logotip mitjançant les corresponents oficines de patents i marques.

Wattpic, especialitzada en sistemes de seguiment solar i "smart grids", té la seva seu principal al Parc Tecnològic del Vallès, però disposa d'infraestructura complementària per al desenvolupament i experimentació a Llagostera i Cassà de la Selva.