Prop de 30.000 joves desocupats amb baixa qualificació podran optar a beques de 400 euros durant sis mesos per formar-se en les principals empreses espanyoles, segons el Pla de Formació i Experiència Professional per a Joves acordat entre el Govern i les companyies més importants del país.

Així ho va aprovar ahir el Consell de Ministres que va ordenar al Servei Públic d'Ocupació que comenci a gestionar aquest pla de beques al qual es van comprometre el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i els dirigents de les 40 empreses espanyoles més destacades.

Segons aquest pla, els joves en atur podran optar a una beca de 400 euros a càrrec de l'empresa durant sis mesos, per formar-se i rebre un aprenentatge pràctic.

Aquest pla és fruit de la reunió que va mantenir el mes de març passat el president del Govern amb els responsables de les empreses més importants i el president de la CEOE.

En aquella trobada es va analitzar la necessitat que les empreses adoptessin un compromís addicional en matèria de formació per a l'ocupació davant la sortida de la crisi.