Les vendes de cotxes segueixen caient

Els concessionaris acumulen onze mesos de baixada de vendes i només el canal d'empresa repunta

02.06.2011 | 04:06

El sector automobilístic no aconsegueix remuntar. Les matriculacions d'automòbils a Girona van arribar a les 1.013 unitats el maig, fet que suposa un descens del 27,4% en comparació del mateix mes de 2010. En l'acumulat de l'any, les vendes retrocedeixen un 30,5%. La major caiguda ve de la mà de les compres per part dels particulars que es desplomen un 39,7% el maig i un 43,8% en els cinc primers mesos de l'any. En l'extrem contrari, les compres realitzades per part d'empreses gironines registra taxes de creixement superiors al 25%.
En relació amb les marques més venudes a Girona, encapçala el rànquing de matriculacions la casa Nissan, amb 482 unitats venudes, seguida de Ford i Citroën, amb 366 i 353 unitats, respectivament. Peugeot, amb 322 unitats, i Volkswagen, amb 313 unitats, van ser també representatives fins al mes passat, ocupant el quart i cinquè lloc entre les més demandades. Les segueixen en volum Seat i Opel, amb 270 i 255 unitats venudes, respectivament, Toyota (247 unitats), Renault (197 unitats) i Skoda (188 unitats).
El mercat automobilístic espanyol es mou en xifres similars al de les comarques gironines i encadena onze mesos consecutius de retrocessos, des que expirés el Pla 2000E, tornant a nivells de 1993. Les matriculacions van baixar el maig en tots els segments, a excepció dels turismes de luxe, les vendes dels quals van augmentar un 89,1%.
Tot i l'evolució de mercat, fabricants i venedors van destacar l'efecte dinamitzador d'esdeveniments com el Saló de l'Automòbil de Barcelona, en el que es van realitzar nombroses comandes i es van lliurar bastants pressupostos, que poden materialitzar-se en els pròxims mesos.
Les matriculacions va patir descensos en totes les comunitats durant maig passat, a excepció de les Balears, on les vendes van créixer un 8,1% i només baixen un 4,4% en els cinc primers mesos, impulsades pel sector d'empreses de lloguer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

És l´hora d´apujar els salaris

Tot i que hi ha més gent i més hores treballades, la remuneració mitjana per empleat creix només...

L´estructura del passiu de les pimes catalanes millora durant el període 2000 fins al 2015

La «tendència general» de millora es dona al sector primari, la indústria, la...

Abertis invertirà 366 milions d´euros a l´Argentina a canvi d´una nova concessió

Abertis invertirà 366 milions d´euros a l´Argentina a canvi d´una nova concessió

Ausol (Autopistas del Sol), societat del grup Abertis a Argentina, ha acordat amb el govern...

Enllaços recomanats: Premis cinema