Més de deu mil perjudicats per la vaga massiva dels controladors d'AENA el desembre passat segueixen sense cobrar les indemnitzacions sis mesos després.

L'Agrupació de Demandants Afectats pel Tancament de l'Espai Aeri, que agrupa al major nombre de perjudicats, va denunciar avui que encara no han estat rescabalats econòmicament després de sis mesos del caos aeri, que va desembocar en la declaració d'un estat d'alarma.

La presidenta de l'agrupació, Elena Fuente, va demanar justícia i assenyala que "els greus incidents han de significar un abans i un després en la responsabilitat pel funcionament dels serveis públics".

En un comunicat, recordava que ahir es complien sis mesos de la declaració de l'estat d'alarma pel Govern com a conseqüència del tancament de l'espai aeri per part d'AENA a causa de l'abandonament de les obligacions dels controladors.

També va denunciar que mentre AENA i els controladors van arribar a un acord "milers de viatgers afectats segueixen a dia d'avui sense ser indemnitzats pels danys que tal decisió arbitrària els va causar".

Demanda col·lectiva

Fuente va explicar que són més de deu mil els demandants i que n'hi haurà "molts més" perquè el termini per presentar una reclamació no expira fins al 3 de desembre d'aquest any, pel que anima a qualsevol afectat a sumar-se també a la demanda col·lectiva.