El secretari general de CEOE, José María Lacasa, va avançar que la patronal proposarà a la taula tripartida de la contractació el contracte únic amb indemnització de 20 dies per any i un màxim d'una anualitat, que la patronal madrilenya CEIM va incloure en la seva proposta sobre negociació col·lectiva abans de la ruptura de les negociacions.

Segons va dir durant la presentació de l'última edició de l'Índex de Llibertat Econòmica 2010, la patronal "encara no ha posat el contracte únic a sobre de la taula" en aquest nou embat del diàleg social que es va iniciar fa ja tres setmanes, "però ho plantejarà". De moment, va avançar que la pròxima reunió prevista tindrà lloc el dilluns 27 de juny.

Per la seva banda, el secretari de Comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, va advertir a la CEOE que tornarà a provocar una ruptura de la negociació en matèria de contractació si torna a presentar el contracte únic amb una indemnització de 20 dies per any treballat.

La proposta del Govern

El ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez, va advocar per incrementar els contractes a temps parcial i aprofitar el marge en relació amb la resta d'Europa, el que seria "un esforç important en política d'estímuls".

"És una forma de repartir l'ocupació", va afegir Valeriano Gómez, que va avançar que en els pròxims dies el Govern elaborarà una proposta per presentar-la a sindicats i patronal.